Hellema Verpakkingen genomineerd voor Kartoflex ARBO trofee 2016

Hellema Verpakkingen genomineerd voor Kartoflex ARBO trofee 2016

21-03-2016

Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag 16 maart aanstaande reikt Kartoflex voor het tweede jaar de Kartoflex Arbo Trofee uit. Deze jaarlijkse brancheprijs (wisselbokaal) is vorig jaar in het leven geroepen om leden te belonen voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van arbo.

Een onafhankelijk comité onder regie van het Verbond P&K heeft zich onlangs over de inzendingen gebogen en drie bedrijven genomineerd: Clondalkin Flexible Packaging, Grootegast, Intergrafipak en Hellema Verpakkingen. Tijdens de ALV in Nijkerk zal Peter Klein Sprokkelhorst, voorzitter van Kartoflex en tevens juryvoorzitter, de prijs uitreiken aan het bedrijf dat zich het meest in zijn arbo-aanpak onderscheidt. De andere genomineerden ontvangen een oorkonde voor hun bijzondere inspanningen op het gebied van veilig en gezond werken.  

Grip op risico’s

Kartoflex zet zich samen met de partners in het Verbond Papier& Karton al jarenlang zeer actief in voor veilig en gezond werken in de kartonnage- en flexibele verpakkingsindustrie. Met de invoering van de Kartoflex Arbo Trofee wil Kartoflex samen met de leden opnieuw een extra stap zetten om nog meer grip op branchespecifieke veiligheidsrisico’s te krijgen. Om in aanmerking te komen voor de trofee konden bedrijven zich melden bij het Kartoflex-secretariaat. Leden konden ook collega-bedrijven aanmelden of worden genomineerd op voorspraak van de Kartoflex Arbo Commissie, het Verbond P&K of het team van safety checkers.

Reductie van ongevallen
De criteria waarop de genomineerde verpakkingsbedrijven zijn beoordeeld, sluiten nauw aan bij de belangrijkste aandachtsgebieden op het gebied van arbo. De afgelopen jaren is het accent daarbij steeds meer verschoven naar ‘harde’ veiligheid. Hieronder vallen onderwerpen als ‘lockout-tagout-tryout’, valpreventie, besloten ruimten, intern transport en ‘afschermingen’. De verschuiving van aandachtsgebieden sluit aan bij de behoefte om te blijven werken aan de reductie van ongevallen met en zonder verzuim. Naast aandacht voor het gebruik van de branchemiddelen en tools vanuit het Verbond is er ook  een nadrukkelijke link met de Branche RI&E en safety checks die binnen de branche plaatsvinden.